Fastelavnsboller - 12 stk

Ingredienser dej:

Ingredienser creme:

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælk og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt æg, det meste af melet, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt og ælt i et par minutter.
  3. Tilsæt blødt smør og det sidste mel og kør på maskine i 8-8 minutter til en lækker blød/mushy dej
  4. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter/eller til dobbelt størrelse.
  5. Rul ud i en firkant.
  6. Skær 10x10 små firkanter og læg en klat vaniljecreme i midten - luk godt til.
  7. Hæv efter i 15 minutter på plade. Pensl med æg.
  8. Bag ved 180 grader amindelig ovn i ca.15 minutter.

Fremgangsmåde Vaniljecreme:

  1. Pisk vanilje, æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål.
  2. Varm mælken i en gryde og hæld den varme mælk over æggemassen.
  3. Hæld blandingen tilbage i gryden - lad koge op til det tykner
  4. Drys evt. med vaniljesukker og stil til afkøling.