Fastelavnsboller - 12 stk
Ingredienser dej:
- 25 g gær
- 1,5 dl mælk
- ca. 450 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme (kan udelades)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
Ingredienser creme:
- 1/2 vaniljestang,1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
- 2,5 dl sødmælk
- 85g sukker
- 20g maizena
- 4 æggeblomer
Fremgangsmåde:
- Lun mælk og opløs gæren heri.
- Tilsæt æg, det meste af melet, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt og ælt i et par minutter.
- Tilsæt blødt smør og det sidste mel og kør på maskine i 8-8 minutter til en lækker blød/mushy dej
- Lad dejen hæve lunt i 45 minutter/eller til dobbelt størrelse.
- Rul ud i en firkant.
- Skær 10x10 små firkanter og læg en klat vaniljecreme i midten - luk godt til.
- Hæv efter i 15 minutter på plade. Pensl med æg.
- Bag ved 180 grader amindelig ovn i ca.15 minutter.
Fremgangsmåde Vaniljecreme:
- Pisk vanilje, æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål.
- Varm mælken i en gryde og hæld den varme mælk over æggemassen.
- Hæld blandingen tilbage i gryden - lad koge op til det tykner
- Drys evt. med vaniljesukker og stil til afkøling.